Vieta, kur uzkavēties.

Informatīvs Mag.psych., psiholoģes, eksistenciālās psihoterapeites (supervizora pārraudzībā) Lauras Libertes blogs "puspietura".

pirmdiena, 2018. gada 22. oktobris

Jaunumi grāmatu plauktā


Спинелли Эрнесто - Истории о непознанном. Теравпетические встречи в экзисиенциальной  перспективе. (tulk. no angļu val.)
Spinelli Ernesto "Tales of un - knowing. Therapeutic encouters from an existential perspective" 

Vairāku profesionāļu vidū augsti novērtētu grāmatu autors, profesors un praktizējošs eksistenciālais psihoterapeits, savā jaunākajā krievu valodā tulkotajā grāmatā izvērsti analizē piemērus no psihoterapijas prakses. 
Grāmata būs interesanta ne tikai praktizējošiem psihologiem un psihoterapeitiem, bet arī plašākam lasītāju lokam, kurus interesē cilvēka iekšējā pasaule.


Минковский Эжен  - Проживаемое время Феноменологические и психологические исследования. (tulk.no franču val.)
Minkowski Eugene "Etude phenomenologique et psychopathologiques".

Izcils franču psihiatrs (1885-1972), kurš balstoties filozofu Bergsona un Huserla paustajās idejās izstrādājis oriģinālu filozofiski antropoloģisku pieeju tam,  kā cilvēks pārdzīvo laiku. Autors savā īpašā pieejā, pētīdams psihes traucējumus, meklē atšķirības laika pārdzīvojumā un uztverē starp slima un vesela cilvēka psihi. Kā vienu no centrālajām izdejām viņš izvirza ideju par to, ka cilvēkam jāiemācās dzīvot spontāni un brīvi laikā. 


Кернберг Отто - Тяжелые личностные расстройствастратегии психотерапии. (tulk. no angļu val.)
Otto F.Kernberg "Severe personality disorders"

Autors, medicīnas doktors, praktizējošs psihoanalītiķis un supervizors grāmatā izklāsta iespējas darbam ar klientiem īpaši sarežģītās situācijās, kas var rasties psihoterapijas procesā.  
Grāmata paredzēta praktizējošiem psihoterapeitiem un ir noderīga arī psihologiem, kam ikdienā praksē nākas sastapties ar robežstāvokļa personībām.


------------------------------
Mag. psych., psiholoģe, eksistenciālā psihoterapeite (supervizora pārraudzībā) 
Laura Liberte, t.20061821





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru